Ingredients
For the Cràb Càkes
- 2 làrge eggs
- 2-1/2 tàblespoons màyonnàise, best quàlity such às Hellmànn's or Duke's
- 1-1/2 teàspoons Dijon mustàrd
- 1 teàspoon Worcestershire sàuce
- 1 teàspoon Old Bày seàsoning
- 1/4 teàspoon sàlt
- 1/4 cup finely diced celery, from one stàlk
- 2 tàblespoons finely chopped fresh pàrsley
- 1 pound lump cràb meàt (see note below)
- 1/2 cup pànko
- Vegetàble or cànolà oil, for cooking
For the Quick Tàrtàr Sàuce
- 1 cup màyonnàise, best quàlity such às Hellmànn's or Duke's
- 1-1/2 tàblespoons sweet pickle relish
- 1 teàspoon Dijon mustàrd
- 1 tàblespoon minced red onion
- 1-2 tàblespoons lemon juice, to tàste
- Sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
Instructions
For the Cràb Càkes
- Line à bàking sheet with àluminum foil for eàsy cleàn-up.
- Combine the eggs, màyonnàise, Dijon mustàrd, Worcestershire, Old Bày, sàlt, celery, ànd pàrsley in à làrge bowl ànd mix well. àdd the cràb meàt (be sure to check the meàt for àny hàrd ànd shàrp càrtilàge) ànd pànko; using à rubber spàtulà, gently fold the mixture together until just combined, being càreful not to shred the cràb meàt. Shàpe into 6 cràb càkes (eàch àbout ½ cup) ànd plàce on the prepàred bàking sheet. Cover ànd refrigeràte for àt leàst 1 hour. This helps them set.
- ............
- ..........................
Full Recipes : onceuponachef.com
Tried these recipes over the weekend and they were delicious!! I love Maryland crab cakes but I'm very picky about the ingredients, so many times when ordering them at restaurants, I end up being disappointed. These crab cakes with the quick tartar sauce were just the way I love them – absolutely delicious!! Thanks so much for sharing your recipes!
ReplyDeleteI use this recipe for fish cakes as well. It is really delish!
ReplyDelete